Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Het zijn net mensen...

Blog #1

gepubliceerd: zaterdag, 3 maart 2018
Het zijn net mensen...
Het zijn net mensen...

Het leven van de Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus is een gedeeltelijk verborgen leven. Maar toch willen we u een klein kijkje geven in ons leven door middel van blogs.

Al meer dan twee jaar geleden ben ik ingetreden in de Karmel van het Goddelijk Hart van Jezus. Nu is het kloosterleven al aardig bekend, maar twee jaar geleden was alles nieuw. Zo krijg je bijvoorbeeld voor je intreden een lijst met spullen die je mee moet nemen. Bepaalde zaken waren vrij normaal; sokken, onderbroeken, pyama... enzovoorts. Maar er stonden ook wel dingen op de lijst waar ik toch wel een beetje verbaast over was; bergschoenen, schaatsen... Ik ging intreden in een klooster... toch?

Nu, meer dan twee jaar later, ben ik nog steeds blij met mijn intrede en heb ik werkelijk die spullen ook gebruikt. Want van alle zaken die ik moest leren, heb ik dit ook geleerd: zusters zijn net mensen. Gek he? Ze zijn net zo enthousiast over schaatsen als gemiddeld Nederland, ze staan net zo hard te juichen voor Kjeld Nuijs (en al die anderen) op de Olympische Spelen als er een medaille gewonnen wordt. En ze houden zelfs van bergbeklimmen, en dat allemaal in habijt (ja, dat kan).

Natuurlijk is ons leven anders dan de gemiddelde Nederlander, we hebben onze gebedstijden, de mis, gezamelijke lezing en nog andere kloosterlijke zaken, maar daarnaast zijn we gewoon mensen. We zijn mensen die ook wel eens een baaldag hebben, met het verkeerde been uit bed gestapt, of die verdrietig zijn. En gelukkig zijn we ook mensen die veel plezier hebben samen, die net zo veel genieten van meditatie en aanbidden als van het weer of van een goede film.

tags: winterschaatsenblogmensen

overzicht van blogs

maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...