Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Het zijn net mensen...

Blog #1

gepubliceerd: zaterdag, 3 maart 2018
Het zijn net mensen...
Het zijn net mensen...

Het leven van de Karme­lie­tes­sen van het God­de­lijk Hart van Jezus is een gedeelte­lijk verborgen leven. Maar toch willen we u een klein kijkje geven in ons leven door middel van blogs.

Al meer dan twee jaar gele­den ben ik ingetre­den in de Karmel van het God­de­lijk Hart van Jezus. Nu is het kloosterleven al aar­dig bekend, maar twee jaar gele­den was alles nieuw. Zo krijg je bij­voor­beeld voor je intre­den een lijst met spullen die je mee moet nemen. Bepaalde zaken waren vrij normaal; sokken, onder­broeken, pyama... enzo­voorts. Maar er ston­den ook wel dingen op de lijst waar ik toch wel een beetje ver­baast over was; berg­schoenen, schaatsen... Ik ging intre­den in een klooster... toch?

Nu, meer dan twee jaar later, ben ik nog steeds blij met mijn intrede en heb ik wer­ke­lijk die spullen ook gebruikt. Want van alle zaken die ik moest leren, heb ik dit ook geleerd: zusters zijn net mensen. Gek he? Ze zijn net zo en­thou­siast over schaatsen als gemiddeld Neder­land, ze staan net zo hard te juichen voor Kjeld Nuijs (en al die anderen) op de Olympische Spelen als er een medaille gewonnen wordt. En ze hou­den zelfs van bergbeklimmen, en dat allemaal in habijt (ja, dat kan).

Na­tuur­lijk is ons leven anders dan de ge­mid­del­de Neder­lander, we hebben onze gebedstij­den, de mis, gezame­lijke lezing en nog andere klooster­lijke zaken, maar daar­naast zijn we gewoon mensen. We zijn mensen die ook wel eens een baal­dag hebben, met het ver­keerde been uit bed gestapt, of die verdrie­tig zijn. En gelukkig zijn we ook mensen die veel plezier hebben samen, die net zo veel genieten van medi­ta­tie en aanbid­den als van het weer of van een goede film.

tags: winterschaatsenblogmensen

overzicht van blogs

zondag, 21 juni 2020Bemoei je met je eigen zaken
maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...