Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Saai kloosterleven

Blog #5

gepubliceerd: zaterdag, 7 april 2018

Mensen vragen mij wel eens, is het kloosterleven niet saai? Mijn antwoord dan meestal: "Hadden we maar eens een saaie dag!" Dus nee, het kloosterleven is niet saai, verre daarvan zelfs. Natuurlijk hebben we een vast ritme van gebed, Eucharistie en andere kloosterlijke activiteiten, maar saai is het nooit.

Neem nou bijvoorbeeld een tijdje geleden. We zaten 's middags aan het toetje (we eten namelijk 's middags warm), toen er werd gebeld door een van de bewoners. Ze voelde zich niet zo lekker. Het voelde weer als die ene keer dat ze een licht herseninfarct had gehad. Alle alarmbellen gingen dus af bij haar en bij ons, voor we het wisten zaten we de rest van de middag bij de huisarts en later in het ziekenhuis voor controles. Gelukkig liep het allemaal met een waarschuwing af.

De wekelijkse bood­schappen zijn ook altijd een avontuur. We koken natuurlijk voor onszelf, maar ook voor een aantal bewoners en dan krijgen we regelmatig gasten of is er een restaurant-dag georga­ni­seerd. Dit resulteert over het algemeen in twee volle bood­schappen-wagens bij de supermarkt. Ook een aardige klus om allemaal bij elkaar te krijgen (en vervolgens in de auto kwijt te kunnen...). Omdat we 's ochtens voor een aantal van de bewoners moeten zorgen kunnen we vaak rond half 11 weg en zijn we pas 's middags rond 2'en terug.

En toch... toch is er rust. Het is zo'n vreemd gevoel om te omschrijven. Ondanks alle gekke dingen die kunnen gebeuren, ambulances, noodgevallen, of iets essensieels vergeten bij de bood­schappen, toch is er rust. Elke dag mogen we beginnen met het bidden van de Lauden, en daarna meditatie. Het is het starten van de dag met God. Het is de stilte in ademen en tot je nemen. Weten waar je het allemaal voor doet: voor Hem. En dat is dan ook gelijk weer het mooie. Hoe chaotisch de dag soms kan verlopen, je opent en sluit altijd met Jezus. Voor we naar bed gaan zeggen we nog even gedag. En het eerste wat je de volgende dag weer doet, is je laten verwelkomen door Hem. Als je zo je dag begint, kan hij niet meer stuk!

tags: BlogSaaikloosterleven

overzicht van blogs

maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...