Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Verwachtingen

Blog #7

gepubliceerd: zaterdag, 21 april 2018

Soms lopen de zaken anders dan je verwacht. "Het was niet zoals ik had verwacht". Hoe vaak hebben we wel niet verwachtingen van iets of iemand? En hoe vaak komen die verwachtingen eigenlijk echt uit? Neem bijvoorbeeld onze zorgappartementen. We zijn ontzettend blij hoe het is geworden, en heel dankbaar dat we op deze manier ouderen een veilige woon­plaats kunnen geven. En toch is het niet helemaal zoals we het verwacht hadden.

Wat hadden we dan wel verwacht? Nou, ik vraag me af; maakt het uit wat we dan wel verwacht hadden? Soms lopen de zaken gewoon anders, dan merk je dat het toch beter is op een andere manier. We hadden bijvoorbeeld verwacht dat er meer gemeen­schap zou zijn bij de bewoners. Maar daarbij waren we een beetje vergeten dat wij een kloosterorde zijn, en de bewoners natuurlijk niet. Het zijn heel verschillende personen.

Is het jammer dat het niet zo is geworden? Nee, ik denk het niet. Iedereen is anders, en zolang men zich thuis voelt, dan is het goed. Soms moeten we onze verwachtingen bijstellen. Dat vind ik dan weer het mooie van God. Hij laat ons continu onze verwachtingen bij stellen. Hij is altijd uniek en verrassend. Dat maakt het juist zo mooi en nieuw. Misschien loopt je carriere niet zoals je had verwacht, of blijkt een opleiding toch niet bij je te passen, of lopen er andere zaken anders. Misschien is dat juist wel de bedoeling, is dat God die je voorzichtig een andere kant op wijst. Neem bijvoorbeeld mijn roeping. Als iemand mij 10 jaar geleden had verteld dat ik in het klooster zou gaan, dan had ik diegene nooit geloofd. Ik heb dit nooit aan zien komen, nooit verwacht. En toch is het goed. God geeft ons onverwachte wendingen, zodat we daarna kunnen zeggen: "Dit had ik nooit zelf kunnen verzinnen, alleen God." 

Geef God de vrije hand. We moeten zo nu en dan onze eigen verwachtingen of plannen los laten en ons leven in de handen van God leggen. Geef Hem open handen, een open hart. Hij weet veel beter dan wij wat we nodig hebben. Probeer niet te veel te verwachten, dan wordt het vast fantastisch.

tags: blogverwachtingen

overzicht van blogs

maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...