Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Casa Carmeli is lid van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

Netwerk Palliatieve Zorg

Casa Carmeli is lid van Netwerk Palliatieve Zorg

Rebecca in IJsland #4

MarĂ­ulind

gepubliceerd: donderdag, 12 juli 2018

12 juli

Hallo!

Daar ben ik weer, met en kleine update. 
Gisteren zijn we de naar Maríulind getrokken. Er is daar een water­bron die heilzame krachten zou hebben. De oor­spron­ke­lijke naam is ‘Lífslind Hellamanna’ (Levens­bron van de mensen van Hellnar). Toen vele jaren gele­den een bis­schop alle bronnen ging zegenen, verscheen hier de Heilige Maagd Maria. Vandaar de naam Maríulind (Maria’s bron). Dit is volgens de Kerk de enige keer dat Maria verscheen voor een bis­schop. Uit dank­baar­heid hebben mensen later een beeldje van de Heilige Maagd boven de bron geplaatst.

De bij­een­komst rond de bron was erg mooi. Er werd gezongen en gebe­den. Ook waren er heel wat bekende gezichten. Veel mensen namen water mee naar huis. Na afscheid geno­men te hebben van alles en ie­der­een, zijn we terug gere­den naar Akureyri.

De zusters hebben nog een paar daagjes vakantie van de dag­op­vang (ze zijn een weekje gesloten, maar een zuster heeft na­tuur­lijk nooit vakantie). Maan­dag komen de baby’s weer, dan begint het harde werken. Deze week wordt ik inge­werkt in het huis­hou­den en het werk dat ze buiten de dag­op­vang ver­rich­ten.

Vandaag ben ik ‘free to go’, ik ga maar eens een wan­de­lingetje maken. Niet te ver, in de bergen zitten spleten en er ver­dwij­nen daar weleens mensen die uitglij­den of het gat niet zagen. Daarom is het hier beter niet in je eentje de wilde natuur te verkennen. Ook is het nu nog glad door de smeltende sneeuw. Foto’s van bergen krijgen jullie dus eind au­gus­tus pas  


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.