Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Rebecca in IJsland #6

Eerste werkweek

gepubliceerd: maandag, 23 juli 2018

De eerste werkweek zit er op. Enerzijds voorbij gevlogen anderzijds voelt het als veel langer. 

Afgelopen zondag­avond was er geen mis in Dalvík, maar in Húsavík (IJsland). Daar is geen Katholiek kerkgebouw, dus huren ze eens in de maand de Lutherse. Op de 1e foto zie je het uitzicht dat je te zien krijgt bij het verlaten van dat gebouw. 
Op de terugweg hebben we (de pastoor, zr. Selestina en ik) een wandelingetje gemaakt rond een warmwaterbron. Dat was erg mooi,omdat je een dikke mist boven het warme water in de koude lucht zag drijven. Er zwommen zowel mensen als vissen in het meer. Tropische vissen, die aquariumhouders daar ooit hebben gedumpt. Dat bevalt het lokale gevogelte goed. 

Het werk met de kindertjes is leuk om te doen, ze zijn vet schattig en hebben een groot vocaal volume. 's Ochtends gaan de kindjes (krakka in het IJslands) naar buiten, daarvoor moeten ze eerst worden ingepakt.
In de middag help ik de pastoor met inpakken. Hij gaat over een week namelijk verhuizen naar Engeland. We krijgen dan twee weken een tijdelijke plaatsvervanger en daarna zal een priester uit de VS zijn plaats overnemen. Ik kan dus nog wel Engels blijven praten.

De eerste dag vond ik het lastig de juiste kindjes/toebehoren te pakken, omdat het alfabet hier anders is. Alles is gelabeld, maar dat was voor mij een soort code taal. Die heb ik inmiddels gelukkig al een beetje onder de knie. Ik kan al aardig meelezen en meezingen (al heb ik vaak geen idee waar het over gaat 😜).

De lezingen heb ik in het Nederlands en veel dingen doe ik dubbel. Zo lees ik voor de mis de teksten in het Nederlands. Veel van de gebeden kan ik inmiddels in het IJslands opdreunen. De grammatica heeft wat weg van het Duits. De taal is voor mij erg grappig; de vertaling van het woord 'vrede' klinkt hier als 'friet' (denk aan Agnus Dei)

tags: RebeccaIJsland

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

overzicht van blogs

woensdag, 3 oktober 2018Het religieus leven
zaterdag, 1 september 2018Rebecca in IJsland #12
zondag, 26 augustus 2018Rebecca in IJsland #11
zaterdag, 18 augustus 2018Rebecca in IJsland #10
woensdag, 15 augustus 2018Rebecca in IJsland #9
zaterdag, 4 augustus 2018Rebecca in IJsland #8
zondag, 29 juli 2018Rebecca in IJsland #7
maandag, 23 juli 2018Rebecca in IJsland #6
zaterdag, 14 juli 2018Rebecca in IJsland #5
donderdag, 12 juli 2018Rebecca in IJsland #4
donderdag, 12 juli 2018Rebecca in IJsland #3
dinsdag, 10 juli 2018Rebecca in IJsland #2
zondag, 8 juli 2018Rebecca in IJsland #1