Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Rebecca in IJsland #8

Halverwege

gepubliceerd: zaterdag, 4 augustus 2018

Beste mensen van het droge kikkerlandje, 

We zijn op de helft! Nog een maand en m'n voeten staan weer op Hollandse bodem.

Ik heb vrij weinig meegekregen over de toestanden in ons land, maar ik heb vernomen dat het ernstig is. In IJsland is het ook warmer aan het worden de laatste jaren. Dit zorgt voor verdwijnende gletsjers die weer leiden tot kleine overstromingen; overstroomde landen en wegen, maar geen burger gevaar. Toch profiteert dit land volop van de klimaatsverandering, de oogsten nemen jaarlijks gigantisch toe, omdat het land steeds vruchtbaarder wordt. Ook komen de ooit voor vikkingschepen weggekapte en door vulkanen verdietigde bossen langzaam terug. Dit compenseert natuurlijk niet met een uitgedroogd Zuid-Europa.

Los van the hot-topic; het gaat goed hier. Het weer is aangenaam en er zijn veel toeristen. Nu bijna het hele Noordelijk halfrond zomer­vakantie viert, zijn er veel backpackers langs de weg en jeugdigen in gehuurde wagens op de weg. Het is een drukke en gezellige boel. Waar er een maand geleden nog doodse stilte heerste, lijkt er nu een hele generatie de autoradio herontdekt te hebben en klinkt er muziek door de straten. 

Ook met de kindjes gaat het goed, het is leuk met ze te spelen en sommige kunnen m'n naam al roepen. De helft kan al een beetje lopen en ze kunnen allemaal kruipen. Gelukkig zijn ze klein en makkelijk te ver­plaatsten. Met dat laatste zijn peuters ook echt gewoon volledig chill. Het oudste kindje is geboren na m'n diploma-uitreiking. Toen ik dat zag, vond ik dat wel bizar. 
Zelf ben ik van 1998, wellicht dat u toen ook hele andere dingen deed dan nu. Daar past tot nu dus mijn hele leven tussen!

Deze week is de priester gearriveerd, die een maandje de taken van de pastoor op zich mag nemen. Het is een vriendelijke man, met een uitgesproken mening, hij omschrijft zichzelf als wereldburger, het is een echte Amerikaan.

Dit weekend wordt een lang weekend, omdat de eerste maandag van augustus een nationale vrije dag is in IJsland, het is hier dan de dag van de verkopers. Ook mensen die niks verkopen, mogen daar aan deelnemen. 

Vandaag gaan de zuster, de priester en ik op bezoek bij een mevrouw met een boerderij en gisteren heb ik samen met de zusters coxinha's (een Braziliaanse frituursnack) gemaakt.

tags: RebecaIJsland

overzicht van blogs

woensdag, 3 oktober 2018Het religieus leven
zaterdag, 1 september 2018Rebecca in IJsland #12
zondag, 26 augustus 2018Rebecca in IJsland #11
zaterdag, 18 augustus 2018Rebecca in IJsland #10
woensdag, 15 augustus 2018Rebecca in IJsland #9
zaterdag, 4 augustus 2018Rebecca in IJsland #8
zondag, 29 juli 2018Rebecca in IJsland #7
maandag, 23 juli 2018Rebecca in IJsland #6
zaterdag, 14 juli 2018Rebecca in IJsland #5
donderdag, 12 juli 2018Rebecca in IJsland #4
donderdag, 12 juli 2018Rebecca in IJsland #3
dinsdag, 10 juli 2018Rebecca in IJsland #2
zondag, 8 juli 2018Rebecca in IJsland #1