Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Casa Carmeli is lid van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

Netwerk Palliatieve Zorg

Casa Carmeli is lid van Netwerk Palliatieve Zorg

Rebecca in IJsland #12

Roadtrip over de maan

gepubliceerd: zaterdag, 1 september 2018

Beste lezers en lezeressen,

Het is zover, het laatste weekend is aangebroken. Drama­tisch doen is ook een vak. M'n laatste IJsland-blog komt woens­dag trouwens pas.

Ook deze week was weer prach­tig! De vakantie pries­ter is weer terug naar z'n eigen land (VS). Voor zijn vertrek zijn we nog even wat high-lights van Noord-IJsland afge­gaan. Een een­daag­se roadtrip over de maan. Waan­zin­nig, al maakte het dode uit­zicht en de constante geur van zwavel in dit vulka­nische gebied dat één van de inzitten­den vraagde "Are we in purgatory?"

De nieuwe pries­ter is donder­dag gearri­veerd, dat werd gevierd met pizza (altijd een goed idee). De beste man komt uit Duits­land, in de buurt van Nijmegen (hij spreekt een beetje Neder­lands). Na heel wat jaren pastoor te zijn in Reykjavik, volgde hij een cursus in Venetië over hei­lig­heid. Daarna is hij ongeveer 15jaar lee­raar geweest aan dit­zelfde instituut (tot de Bis­schop van hier hem terug riep). Nu had IJsland dringend een pastoor nodig en de pries­ter wilde de uit­daging aan gaan.

Gisteren is zuster Marcelina gearri­veerd, zij was twee maan­den in Brazilië, waar we drie huizen hebben. Ze komt zelf uit Brazilië en kon dus na een lange tijd in IJsland haar familie weer bezoeken.

In de ach­tien jaar dat de zusters in IJsland zitten, zijn er drie Katho­lie­ken bruiloften geweest op dit eiland, de vierde is vandaag! Omdat er bij gewone vie­rin­gen al on­vol­doen­de zit­plaats is voor de kerk­gan­gers, is voor deze gelegen­heid de Lutherse kerk afgehuurd.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.