Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Klooster Casa Carmeli zet de deuren open

gepubliceerd: woensdag, 15 april 2015

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het klooster Casa Carmeli in Vogelenzang? Dan dient zich nu de gelegenheid aan op Tweede Pinksterdag, 25 mei 2015 met een rondleiding door het klooster en de tuin. Past dit niet in uw agenda, dan krijgt u een herkansing op zondag 14 juni 2015 tijdens Open Kloosterdag.

Maandag 25 mei, Tweede Pinksterdag - Rondleiding door klooster en tuin

Nadat wij het verhaal van de geschiedenis van het klooster en het land­goed hebben verteld, wordt u in de gelegen­heid gesteld om onder bege­leiding een kijkje te nemen in diverse gereno­veerde gebouwen, zoals het klooster en de kapel. Wij willen u ook graag het resul­taat laten zien van de werk­zaam­heden in de tuin op het voorterrein.

Daarna maken we een wandeling over het land­goed met uitleg door ervaren gidsen. Na afloop is er de mogelijk­heid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Aanmelden kan d.m.v. een emailbericht aan ingridpiek@ziggo.nl of telefonisch 06 - 13 888 740.
Er is een maximum van 25 deelnemers.
De starttijd geven wij u na aanmelding door.

Zondag 14 juni 2015 - Open Kloosterdag

Op zondag 14 juni 2015 zullen landelijk een heel aantal kloosters hun deuren openen, zodat u er een kijkje kunt nemen. Dit jaar is het jaar van het religieuze leven, daarom wordt er een extra open klooster­dag georgani­seerd. Ook wij willen u van harte welkom heten. U kunt bij ons terecht van 10:00 uur ’s morgens tot 18:00 uur ’s avonds. Ontdek de vreugde van het religieuze leven.

Wat kunt u die dag bij ons verwachten?

  • u heeft de mogelijkheid om een rond­leiding te krijgen door een van onze zusters door de prachtige kloostertuin, in de kapel en in het witte huis;
  • u kunt een presen­tatie volgen over het nieuwe zorghotel, waar 17 apparte­menten voor ouderen gebouwd gaan worden. De zusters zullen er mantel­zorg gaan verlenen;
  • u kunt onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek gaan met een van de zusters;
  • u heeft de gelegenheid tot persoonlijk gebed en tijdens de uren van het getijden­gebed kunt u met de zusters meebidden in de kapel.

Van harte welkom in Vogelenzang

Adres

Casa Carmeli
Bekslaan 9
2114 CB Vogelenzang

023 - 584 84 41
info@carmeldcj.nl
www.carmeldcj.nl