Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Gastles middelbare school

gepubliceerd: vrijdag, 23 februari 2018

Donderdag 22 februari waren twee van onze zusters te gast op het Cals College te IJsselstein. Zij mochten bij vier brugklassen in de lessen levensbeschouwing een gastles geven. De docent, Rene Weerdenburg, had met de leerlingen de afgelopen lessen aandacht besteed aan het thema ‘barm­har­tig­heid’.

Zo wisten de leerlingen goed uit te leggen dat barm­har­tig­heid de weg van het hart naar de handen is. Zij brengen dit al in praktijk om regelmatig tijd door te brengen met ouderen uit het zorg­centrum in de buurt. De zuster mochten op hun beurt vertellen hoe zij werken met de ouderen in hun zorgappartementen.

In de voor­bereiding op de lessen hadden de leerlingen vragen opgeschreven die zij graag aan de zusters wilden stellen. Dit waren zeer uiteenlopende vragen; “wat doen jullie op een dag?” tot: “mogen jullie chips eten? Hebben jullie een tv?” Wat ook vaak werd gevraagd: “krijgen jullie wel eens straf?” Geen vraag is te gek voor de zusters dus overal kwam een antwoord op.

Natuurlijk waren er wat vreemde blikken in de school toen de zusters door de gangen liepen, maar vooral leuke reacties. “Waarom zijn jullie niet bij ons in de klas gekomen?” Tja, helaas was er niet genoeg tijd om bij iedereen langs te gaan, maar we komen zeker nog eens terug!

tags: Cals CollegebrugklasgastlesIJsselstein