Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Natuurwerkdag

gepubliceerd: zaterdag, 5 november 2016
Natuurwerkdag
Natuurwerkdag
Natuurwerkdag

Twee keer per jaar mogen wij op Casa Carmeli een grote groep vrijwilligers verwelkomen, die zich op ons mooie landgoed uitleven. In het voorjaar op de NL-doet dag, waar door heel Nederland zich mensen vrijwillig inzetten bij verschillende projecten, en in het najaar op de Natuur werkdag, waarop (ook door heel Nederland) zich mensen aan kunnen melden om vrijwilligerswerk te doen in, zoals de naam al doet vermoeden, de natuur.

Onze vaste groep van vrijwilligers komt eens in de twee weken en het knapt steeds meer op, maar voor grote projecten is er meer man­kracht nodig. Op 5 november was er dus weer een lijstje voorbereid met klusjes waar wie dat wilde zich bij aan kon sluiten.

De werkzaamheden bestonden onder andere uit onkruid wieden, zaailingen verwijderen, trappen in het bos mosvrij maken (heel kloosterlijk schrobben), bomen vellen (heel stoer man met kettingzaag en zuster aan het touw) en nog veel meer. Tussendoor werd er nog patat met een broodje kroket geserveerd, zodat iedereen voldoende energie had om de middag nog lekker door te gaan.

Er zijn wel 40 maaltijden in totaal uitgereikt, dus het was weer een lekker drukke en gezellige bedoeling. Het is een dag waarop heel veel werk verzet is, en we willen dan ook alle mensen die zich zo onbaatzuchtig hebben ingezet (en trouwens vooral ook degene die dat elke twee weken weer doen) heel hartelijk bedanken! Ook de vele helpende handen in de keuken en op andere gebieden zijn natuurlijk weer heel hartelijk bedankt!