Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Venezuela

Een schrijnende situatie

gepubliceerd: woensdag, 9 januari 2019

Venezuela, ooit de bakermat van links in Latijns-Amerika, is tegenwoordig een socialistische dictatuur in crisis. "In Venezuela eet je nu een maaltijd per dag. Vroeger was dat niet zo, toen aten we elke dag drie goede maaltijden. De kinderen huilden niet. En het is niet alleen gebrek aan eten, ook de zorg is een probleem. Er zijn geen medicijnen in Venezuela." (NOS)

Van 11 t/m 18 december 2018 waren moeder Karla Marija en zuster Marija Kristina voor een week in Maracaibo - Venezuela. Bij het huis van onze zusters is een kliniek waar dagelijks veel zieken, kinderen, volwassenen en ouderen komen, maar er is bijna niets. Medicijnen zijn niet te krijgen. Alle meegebrachte medicijnen werden in en middag uitgedeeld aan de meest hulpbehoevenden.

De situatie in Venezuela is schrijnend. Door hyperinflatie is er nauwelijks nog eten te koop. Het land is in grote crisis. Maar ondanks alles werken de zusters dag in, dag uit om iedereen zo veel mogelijk te kunnen helpen.

Geld sturen naar Venezuela is bijna onmogelijk, ook omdat er nauwelijks spullen verkocht kunnen worden. Maar door de hulp van onze kloosters in Europa en in de Verendigde Staten kunnen er regelmatig spullen gestuurd worden en kunnen de zusters elke dag een maaltijd bereiden. Vele kinderen en volwassenen zouden zonder deze voedselhulp niets te eten hebben.

Wilt u ons helpen? U kunt een gift over maken, van dit geld kunnen wij voorraden kopen en helpen de kliniek te onderhouden.

U kunt uw gift overmaken naar NL 80 ABNA 0826 0393 83 t.n.v. Karmelitessen (het kan zijn dat deze naam niet herkend wordt, wilt u zeker weten of het goed is aangekomen? Neem dan contact met ons op). Vermeld hierbij dat het bedrag voor Venezuela bestemd is.

Kent u, of bent u een tandarts die bereid is vrijwilligerswerk te leveren? Neem dan contact met ons op.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.