Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

De meest actuele nieuwsberichten:

Stage op het klooster
gepubliceerd: zaterdag, 23 maart 2019
De afgelopen week had Casa Carmeli versterking van een stagiaire. Een leerlinge van HAVO 3 wilt in de toekomst graag verpleegkunde studeren en vond bij de zusters een bijzondere stage­plaats om kennis te maken met het zorgen voor ouderen. Daarbij heeft ze natuurlijk ook een goed beeld gekregen van het kloosterleven.


Vastenactie Venezuela
gepubliceerd: zondag, 10 maart 2019
Als klooster­gemeen­schap in Vogelenzang houden we onze eigen vastenactie. Dit jaar zamelen we geld in voor onze zusters in Venezuela. Venezuela was lang een rijk en welvarend land als Nederland. Maar in de afgelopen jaren is het door politiek wanbeleid vervallen in armoede. 90% van de bevolking leeft in armoede. Voedsel is nauwelijks te krijgen, en ook medicijnen zijn zeer schaars.


Nieuw WhatsApp nummer
gepubliceerd: maandag, 18 februari 2019
Om praktische redenen en om sneller antwoord te kunnen geven op vragen en reacties is het WhatsApp nummer aangepast. Heeft u een vraag? Of wilt u eens spreken met een zuster? U kunt WhatsAppen naar: 06-50570900


Bezoek van groep 7
gepubliceerd: zaterdag, 26 januari 2019
Vrijdag 25 januari was groep 7 van de Jozef­school uit Hillegom bij ons te gast. Zij hadden op school lessen gekregen waarin ook het kloosterleven aan bod kwam. Maar nu wilden ze natuurlijk ook wel eens een modern klooster in het echt zien.


Hoe kunnen wij voor u bidden?
gepubliceerd: zondag, 13 januari 2019
Als zusters Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus bidden wij voor de wereld en voor alle zielen. Wilt u graag een specifieke intentie opgeven? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden.


Venezuela Fotoreportage
Een schrijnende situatie
gepubliceerd: woensdag, 9 januari 2019
Venezuela, ooit de bakermat van links in Latijns-Amerika, is tegenwoordig een socialistische dictatuur in crisis. "In Venezuela eet je nu een maaltijd per dag. Vroeger was dat niet zo, toen aten we elke dag drie goede maaltijden. De kinderen huilden niet. En het is niet alleen gebrek aan eten, ook de zorg is een probleem. Er zijn geen medicijnen in Venezuela."
za, 29 dec 2018Kerst in de Serre Fotoreportage
ma, 24 dec 2018Aangepaste mistijden rond de feestdagen
di, 18 dec 2018Zalig kerstfeest Video
ma, 17 dec 2018Geslaagde adventviering
za, 8 dec 2018Eerste professie zr. M. Hannah Fotoreportage
za, 1 dec 2018Van harte welkom in Casa Carmeli
di, 27 nov 2018Bad habits, holy orders
zo, 11 nov 2018TV-opnames in het klooster
ma, 1 okt 2018Oktober - rozenkransmaand
vr, 28 sep 2018Nu ook op snapchat!
zo, 23 sep 2018Borrel Fotoreportage
zo, 16 sep 2018Koor Con Spirito te gast
vr, 14 sep 2018Rebecca op Radio Maria Audio
do, 6 sep 2018Postulant Rebecca
 
meer berichten vindt u in het archief
 

Het religieus leven

Na nu bijna een maand ingetreden te zijn, is mij zowel mondeling als via messenger veelvuldig de vraag gesteld: "Hoe bevalt het religieuze leven je?" Laat ik u gerust stellen door te zeggen dat het me erg goed bevalt en ik het prachtig en geweldig vind.

Horizontale en verticale lijnen

Ook bij ons in het klooster gaan we met onze tijd mee, zoals u misschien in de nieuwsberichten heeft kunnen lezen. Het is heel fijn om bijvoorbeeld een groepsapp te hebben, zodat je snel informatie met elkaar kan wisselen, of even kort kan overleggen. Maar de lijn met Boven is natuurlijk waar het om gaat.

Wij danken u
voor dit huis

Op 2 juli 1891 stichtte Moe­der Maria Teresa van de heilige Jozef de Karmel van het God­de­lijk Hart van Jezus. Zij deed dit van­uit de gedachte de Kerk te dienen en de wereld te verrijken. In onze Karmel wordt de con­tem­pla­tieve Karmel­spi­ri­tua­li­teit ver­bonden met een actief apos­to­laat.

“Duizendmaal liever zou ik mijn vaderland verlaten dan mijn geliefde Karmel opgeven”

citaat Z. Moeder
Maria Teresa vd H. Jozef